receptiediensten

altijd toegang

lunchroom met terras

eigen parkeerterrein

voor creatieve ondernemers

gemeenschappelijk machinepark

los- en laadperron

geschiedenis

 

De oprichters.

Ir Aart Jan de Boef (1918 –2000) was aannemer en had een beleggingsportefeuille, die hij zelf beheerde. Hij en zijn vrouw, mevr. E.M de Boef – van der Loo, waren zeer actief in het sociaal-culturele leven. Op relatieve jonge leeftijd legde hij zijn werkzaamheden als aannemer neer en richtte zich op onbetaalde bestuurlijke activiteiten in de sociaal-culturele sfeer (onder andere: Toonkunstkoor, Artis, Concertgebouw, Andreas Ziekenhuis, Nierstichting, Rotary). Begin jaren 90 besloot hij zijn beleggingsportefeuille te wijzigen en het kapitaal te investeren in een project met een ideële doelstelling. Daarvoor heeft hij zijn zoon, Laurens de Boef, gevraagd om op zoek te gaan naar een geschikte bestemming. Dat werd uiteindelijk het Da Vinci bedrijvenhuis.

Laurens de Boef (1945 – 2007) was een ‘self-made’ architect. Nadat hij het technisch onderwijs achter zich had gelaten, werkte hij bij architectenbureau Bart van Kasteel, bureau Onno Greiner en vervolgens als zelfstandige (Studio A4). Als architect was hij een grootmeester op de vierkante centimeter. Naast nieuwbouw kon hij bestaande ruimtes en gebouwen (woning, kantoor, fabriek, kerk) omtoveren tot uiterst doelmatige ruimten. Hij voelde zich echter steeds meer beperkt in zijn professionele activiteiten door landelijke en gemeentelijke regelgeving. Als ondernemer wist hij uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om als ‘starter’ geschikte, betaalbare werkruimten te vinden. Toen gekozen was voor het concept van het Da Vinci Huis, besloot hij zijn energie te steken in de ontwikkeling ervan. Daarvoor werd samen met Albert Boekhorst in 1996 BOA OG BV opgericht. Tot aan zijn dood was hij, hoewel op afstand wonend, nog bijna dagelijk betrokken bij de ontwikkeling van het pand en bedrijf.

Albert K. Boekhorst (1943) is socioloog en informatiewetenschapper, tot aan zijn pensioen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en nog verbonden aan de Universiteit van Pretoria. Nu is hij aktief in internationale organisaties als IFLA, IASL, UNESO en ENSIL op het gebied van informatievaardigheden. Sinds 1966 waren Laurens en hij een paar. Tijdens zijn lange studie verleende hij hand-en-span-diensten aan ‘Studio A4’. Na de oprichting van BOA nam hij de informatie en communicatie van het bedrijf onder zijn hoede. Om de continuiteit van het bedrijf te waarborgen heeft hij in 2008 de aandelen Elisart overgenomen.