Nieuwpoortkade 2a, Amsterdam
+31 20 60 60 700
receptie@davincibedrijvenhuis.nl

Nieuws

Ben je iets kwijt? Misschien is het gevonden en afgegeven bij de receptie! Klik op de knop voor een overzicht van de gevonden voorwerpen

11-09-2023

Parkeren met een dagvergunning

Voor huurders die incidenteel met de auto komen, of die soms met meer auto’s komen dan ze parkeerabonnementen hebben, bieden we nu de betaalde dagvergunning voor € 8,26 ex BTW (onder voorbehoud van beschikbaarheid). Deze dagvergunning kan ook gekocht worden als een huurder meer dan 2 bezoekers tegelijk wil laten parkeren. De dagvergunning kan niet van te voren gereserveerd worden, we kijken op de dag zelf of er voldoende beschikbaarheid is.

05-09-2023

Lunchroom De Buitenvrouw

De lunchroom is weer geopend, maar wel met gewijzigde openingstijden: vooralsnog is De Buitenvrouw op vrijdag gesloten. Ik zou het liever anders zien, maar ook ik heb te maken met personeelstekort.

Ook al sta ik regelmatig alleen, ik ben wel voornemens wat nieuwe gerechten voor je te maken. Ben je met een groter gezelschap (meer dan vijf), app me dan even zodat ik voorbereidingen kan treffen. Datzelfde geldt als je haast hebt: app je bestelling en het tijdstip, en ik doe er alles aan jouw lunch op tijd klaar te hebben.

Mocht je een private lunch, diner, kok aan huis of workshop willen organiseren, laat het me weten. Gelukkig kan ik voor dergelijke specials altijd nog een keukenbrigade vinden. Vanaf 10 uur ben je welkom voor ontbijt en koffie.

04-09-2023

Reminder: Calorimeters

De komende 3 dagen zullen we in alle ruimtes langs komen om de calorimeters te plaatsen. Zorg dat de radiatoren vrij toegankelijk zijn zodat de monteurs erbij kunnen, dat maakt ons werk een hééél stuk makkelijker. Bedankt!

28-08-2023

Vakantie Jeffrey

Jeffrey heeft zijn vakantie tot het laatst bewaard, hij is lekker aan het genieten en zal vanaf maandag 18 september weer terug bij ons zijn. Als je in de tussentijd vragen hebt, dan helpen Sandra, Rob en Bob je met alle plezier.

27-08-2023

Plaatsing Calorimeters

Voor de individuële bemetering van de verwarming zullen er op 5, 6 en 7 september calorimeters op de radiatoren geplaatst worden. Helaas kunnen wij niet exact zeggen wanneer en hoe laat we in elke ruimte zullen zijn. Dit zal ergens in de loop van deze dagen gebeuren. Je hoeft hiervoor niet aanwezig te zijn, Rob coördineert dit en zal de deuren openen en sluiten (voor het geval er niemand aanwezig is). Het is belangrijk dat de radiatoren vrij toegankelijk zijn zodat de monteur makkelijk de meters op de radiatoren kan plaatsen.

04-08-2023

Individuële Bemetering

Volgend jaar zullen alle ruimtes individuele meters voor elektriciteit en verwarming hebben zodat de energiekosten niet meer verdeeld worden op basis van vierkante meters, maar op basis van daadwerkelijke consumptie. Rob zal binnenkort in elke ruimte langskomen voor het aanleggen van een aparte meterkast voor de elektriciteit. Hij zal van te voren contact met je opnemen zodat je hier rekening mee kan houden.

25-07-2023

Testen Brandalarm

Op donderdag 3 augustus zullen wij het brandalarm testen in alle ruimtes. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken zullen we hier ‘s ochtends om 7u mee beginnen. We verwachten dat we hier uiterlijk om 10u mee klaar zijn.

We begrijpen dat dit vervelend is maar het is een jaarlijkse verplichting en een noodzaak waar we niet omheen kunnen. Gelieve hier rekening mee te houden i.v.m. afspraken, opnames, conference calls en dergelijke.

10-07-2023

Vakantie Rob

Nu is Rob aan het genieten van zijn welverdiende vakantie. Hij zal maandag 31 juli weer terug zijn. Als je in de tussentijd vragen hebt over dingen die te maken hebben met de techniek, dan kunnen Sandra, Jeffrey of Bob je helpen

28-06-2023

Vakantie Sandra

Sandra is lekker op vakantie, zij zal maandag 10 juli weer terug zijn. Haar werk aan de receptie wordt natuurlijk overgenomen. Mochten jullie vragen hebben, mail deze dan niet aan Sandra maar wend je tot Jeffrey of Bob aan de receptie (of wacht tot 10 juli)

27-06-2023

Lunchroom De Buitenvrouw gesloten vandaag

Vandaag is onze lunchroom De Buitenvrouw helaas gesloten, vanaf morgen zullen ze weer geopend zijn

 

12-06-2023

Vakantie Jeffrey

Deze week is Jeffrey aan het genieten van een weekje welverdiende vakantie. Vanaf maandag 19 juni zal hij weer aan het werk zijn. Tijdens zijn afwezigheid zullen zijn taken overgenomen worden door Sandra, Rob en Bob. Als je een vraag hebt voor Jeffrey, ga hem dan niet mailen of bellen maar wend je tot Sandra, Rob of Bob (of wacht een weekje). Bedankt!

01-06-2023

Feestelijke Opening Dakterras

Vanaf vandaag is het dakterras op de tweede verdieping geopend! Er komt nog een speciale feestelijke opening op donderdag 15 juni met een Bring your own Barbecue. Da Vinci zorgt dat er een barbecue staat en biedt de drank aan, alle huurders zijn uitgenodigd om langs te komen en hun eigen meegebrachte vlees / vis / groente / aardappelen / fruit te grillen. Mocht je voor je medehuurders wat lekkers mee willen nemen, zoals bijvoorbeeld een salade of maïskolven ofzo, dan wordt dat zeer gewaardeerd. Om de inkoop goed te organiseren willen we graag weten of je komt of niet, gebruik daarvoor de link uit de nieuwsbrief die op 31 mei aan alle huurders verstuurd is.

30-05-2023

Lunchroom De Buitenvrouw dicht deze week

Deze week zal onze lunchroom De Buitenvrouw nog dicht zijn. Vanaf maandag 5 juni zijn jullie weer allemaal van harte welkom!

19-05-2023

StudioRouletteBorrel

Op donderdag 1 juni zal de laatste StudioRouletteBorrel voor de zomervakantie plaatsvinden. De agenda voor deze editie is als volgt:

11-05-2023

Werkzaamheden

Er wordt er in het pand op dit moment gewerkt aan de volgende dingen:

Centrale Verwarming
In de week van 22 mei gaan we een omleiding aanleggen waarmee alle ruimtes weer centrale verwarming hebben. Door een gesprongen leiden afgelopen winter hebben enkele ruimtes tijdelijk zonder centrale verwarming gezeten namelijk. De werkzaamheden duren 1 à 2 weken, het is dan niet mogelijk om te zitten in de lunchroom (vanwege de overlast);

Individuele Energiemeters
Uit de enquête bleek veel vraag naar individuele energiemeters. Op dit moment worden de energiekosten nog over alle huurders evenredig verdeeld op basis van vierkante meters, met individuele meters zullen de energiekosten verdeeld worden op basis van daadwerkelijke consumptie, wat natuurlijk veel eerlijker is. Het aanleggen van deze individuele meters is een flinke klus die we over een aantal maanden zullen uitsmeren. Rob (hoofd technische dienst) zal van te voren contact met jou opnemen als hij in jouw ruimte gaat werken;

Dakterras Tweede Verdieping
We hebben een enorm terras wat op dit moment niet gebruikt mag worden, de balustrade is namelijk te laag waardoor het niet veilig genoeg geacht wordt. In de maand mei zullen we een nieuw hekwerk aanbrengen waardoor het terras deze zomer nog in gebruik genomen kan worden zodat jullie lekker in de buitenlucht kunnen lunchen en/of werken!

03-05-2023

StudioRouletteBorrel

Op vrijdag 12 mei zal de volgende editie van de StudioRouletteBorrel plaatsvinden. Dit is het programma van deze editie:

20-04-2023

Receptie eenmalig eerder dicht

Morgen, vrijdag 21 april, zal de receptie om 15:30u sluiten. De poort zal dan ook gesloten zijn, hou er daarom rekening mee dat bezoekers en bezorgers voor een gesloten poort kunnen komen te staan.

10-04-2023

De Molenkamer

De afgelopen 2 weken hebben we de Molenkamer flink verbouwd. Met onder andere een nieuwe vloer, fris geschilderde muren, nieuwe gordijnen en een vers gelakte tafel ziet hij er weer prachtig uit. De Molenkamer kan gereserveerd worden voor vergaderingen, presentaties of gewoon als werkplek. Reserveringen kunnen gemaakt worden via de receptie, huurders krijgen 50% korting op de toch al lage prijs:

30-03-2023

Da Vinci Padel Cup

Op vrijdag 21 april organiseren we een leuke kennismakingsclinic voor diegenen die nog nooit padel gespeeld hebben, en een toernooi voor de huurders die al vaker padel gespeeld hebben.

We vertrekken om 15:30u vanaf de receptie, we spelen van 16u tot 18u bij PadelNext en we sluiten af bij Da Vinci met een heerlijk Surinaams buffet. Kosten: € 10 voor padel en € 12,50 voor het Surinaams buffet. Inschrijven kan tot uiterlijk 6 april via de link in de nieuwsbrief.

27-03-2023

StudioRouletteBorrel

Op vrijdag 31 maart zijn er weer 3 huurders die hun studio openen voor hun medehuurders. We hopen dat het deze keer net zo gezellig wordt als de vorige keer! Als extraatje wordt er van te voren een heerlijke Gumbo geserveerd in onze lunchroom De Buitenvrouw. Gumbo is een stevige Cajun soep die zijn oorsprong kent in Louisiana, en deze keer wordt hij bereid door David (van Mr. Jones) met hulp van onze vaste chef Judith. Voor € 5 pp kunnen jullie meesmullen van deze heerlijke traktatie! Het programma:

17:00u – Lunchroom De Buitenvrouw – Gumbo!
17:30u – Studio 125 – The Treasury met Bram de Rooij
18:15u – Studio 134 – Identimo.nl met Anissa Jakoury
19:00u – Studio 119 – Engine Branding met Emmanuel Zegeling, Daniël Tijl & Irene Flietstra

Inschrijven is niet nodig, we zien je graag verschijnen!

22-03-2023

Tentoonstelling Bram de Rooij

Op zondag 26 maart van 15u tot 19u zijn jullie allemaal uitgenodigd om de opening bij te wonen van een expositie van één van de kunstenaars van Da Vinci: Bram de Rooij!

Bram tekent huizen, gebouwen en andere objecten op zo’n bijzondere manier dat zijn tekeningen nog mooier zijn dan een foto. Kom zondag 26 maart kennismaken met Bram en met zijn prachtige tekeningen!

15-03-2023

Lunchroom De Buitenvrouw weer open!

Vanaf vandaag zijn we weer gewoon open! 🙂

13-03-2023

Lunchroom De Buitenvrouw gesloten

Helaas is Judith ziek, hierdoor is de lunchroom in ieder geval tot en met morgen (dinsdag 14 maart) gesloten. We hopen dat Judith snel beter is zodat de lunchroom weer open kan gaan!

06-03-2023

Enquête

In de nieuwsbrief van deze maand staat een enquête, wij zijn benieuwd naar de mening van onze huurders over Da Vinci

20-02-2023

Bergingen beschikbaar

We hebben diverse bergingen die enkel beschikbaar zijn voor huurders die al een ruimte bij ons huren. Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met Jeffrey

09-02-2023

StudioRouletteBorrel – Vrijdag 17 februari!

Deze maand is er voor het eerst sinds lange tijd weer een StudioRouletteBorrel! Het principe is heel eenvoudig: enkele huurders openen hun studio voor andere huurders om te laten zien wat zij doen, en tevens om gezellig kennis te maken onder het genot van een drankje en een hapje. Hier staat kort uitgelegd hoe het in zijn werk gaat:

 • Voor Huurders van Da Vinci

 • Neem je eigen drankje mee

 • 3 verschillende ruimtes, 3 verschillende inrichtingen, 3 verschillende muzieksoorten en 3x gezelligheid

 • Als je mee wilt lopen hoef je je niet op te geven. Kom gewoon naar studio 501 om 17.30u (later aansluiten mag ook natuurlijk

08-02-2023

We hebben nieuwe briefjes om je op de hoogte te brengen dat er een pakketje geleverd is. Het voordeel van deze nieuwe briefjes is dat je direct kan zien waar je pakketje ligt, en dat scheelt weer een hoop tijd die je niet hoeft te zoeken tussen alle pakketjes. De vakken waar wij de pakketjes bewaren, zijn allemaal genummerd. In het rechtergedeelte van het briefje geven wij bij het desbetreffende vak met een kruisje aan of jouw pakketje op, in of onder het vak ligt.

Nieuw Pakketbriefje

23-01-2023

Facebook Groep – Da Vinci Creatieve Huurders

Wil jij op de hoogte blijven van alles wat er speelt onder de huurders van Da Vinci? Meld je dan aan voor de Facebook Groep Da Vinci Creatieve Huurders, de pagina voor en door huurders van Da Vinci. Via deze groepspagina kun je vragen en antwoorden vinden over allerlei uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met Da Vinci. Scan de QR-code om direct naar de pagina te gaan!

23-01-2023

DoMiBo – Nieuwjaarsreceptie

Deze donderdag (26 januari) is er een speciale editie van de Donderdag Middag Borrel. De drankjes worden jullie aangeboden door Da Vinci en de hapjes worden jullie aangeboden door De Buitenvrouw. Reserveren hoeft niet, we zien jullie graag verschijnen vanaf 16u

13-01-2023

De Buitenvrouw – Warme Maaltijd

Vanaf nu maken we elke woensdag een warme maaltijd (ook vegetarisch en vegan) voor de lunch en take a way! Als je het mee wilt nemen dan kan je het tot uiterlijk dinsdagavond doorgeven. Op maandag maken we bekend wat er op het menu staat. Op=op!!

05-01-2023

Te koop aangeboden: wandsnijder, passe-partout-snijder, kram-machine en compressor

 • Wandsnijder voor glas en karton: Keencut System 4000 (220 breed, 230 hoog, 43 diep)
 • Passe-partout-snijder: Gunnar (200x195x67), pneumatisch
 • Een oudere EURO kram-machine 9005 (60x118x50)- pneumatisch
 • Compressor met toebehoren
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marlene Tas van Frame.Works via de mail: tas.marlene@gmail.com of telefonisch: 06- 2845 7307. Zie hieronder enkele foto’s van de apparaten:

02-01-2023

Ophalen pakketjes

Er zijn de afgelopen weken veel pakketjes bezorgd waarvan er nog een heleboel bij de receptie liggen te wachten om opgehaald te worden. Het zou fijn zijn als iedereen zijn/haar pakketje(s) bij het eerstvolgende bezoek ophaalt.

Heb je geen ruimte? Dan kan een berging dé oplossing zijn (meer hierover in de nieuwsbrief die binnenkort verzonden wordt)!

02-01-2023

De nieuwe elektrische fietsen staan klaar voor gebruik!

27-12-2022

Elektrische Fietsen

We krijgen nieuwe elektrische fietsen! Helaas zitten er enkele dagen tussen het ophalen van de oude fietsen en de levering van de nieuwe fietsen. De oude fietsen zijn vandaag opgehaald en de nieuwe fietsen worden pas later deze week geleverd. Het is dus helaas even niet mogelijk om een elektrische fiets te lenen. Zodra de nieuwe fietsen hier staan zullen we weer een bericht plaatsen.

23-12-2022

21-12-2022

Mailing servicekosten

Vandaag is er een mailing verstuurd aan alle huurders over de servicekosten in het jaar 2023. Mocht je de mail niet hebben ontvangen, vraag dan aan de receptie of ze deze nogmaals aan je sturen.

05-12-2022

DoMiBo

In verband met de feestdagen vindt de Donderdag Middag Borrel deze maand plaats op donderdag 15 december. Alle huurders zijn van harte welkom vanaf 16u in onze lunchroom De Buitenvrouw, en natuurlijk zijn jullie zakenrelaties ook van harte welkom om aan te sluiten.

 

24-11-2022

Laadpaal Whatsapp Groep

Gebruik je wel eens de laadpaal om jouw auto op te laden? Scan dan de volgende QR-code om je aan melden voor de whatsapp groep voor de gebruikers van de laadpaal. Zo kun je de beschikbaarheid checken en kunnen we de paal voor elkaar beschikbaar houden!

23-11-2022

DoMiBo

Morgenmiddag, donderdag 24 november, is er weer een Donderdag Middag Borrel! Vanaf 16u zijn alle huurders weer van harte welkom in onze lunchroom De Buitenvrouw.

18-11-2022

WK Voetbal

Zondag 20 november begint het WK voetbal in Qatar. In onze lunchroom De Buitenvrouw zijn de wedstrijden te bekijken op de TV, de wedstrijden van Nederland zullen zelfs op groot scherm met goed geluid uitgezonden worden!!!

03-11-2022

Energiebesparende tips

De winter komt eraan, en met de huidige energieprijzen is het extra belangrijk om zuinig om te gaan met warmte en elektriciteit. Hier volgen enkele tips waarmee we gezamenlijk de energierekening zo laag mogelijk kunnen houden:

 • Lichten uitdoen als je de ruimte verlaat;
 • De verwarming uitzetten als je de ruimte verlaat;
 • Het licht op de gang uitdoen aan het eind van de dag als je naar huis gaat;
 • Het licht op het toilet na gebruik uitdoen;
 • Apparaten uitzetten als ze niet in gebruik zijn.

26-10-2022

DoMiBo

Morgenmiddag, donderdag 27 oktober, wordt voor het eerst de Donderdag Middag Borrel georganiseerd. Je bent vanaf 16u van harte welkom in onze lunchroom De Buitenvrouw.

15-10-2022

Website

Volgende maand wordt de nieuwe website online gezet. Als jij wil dat jouw bedrijf ook mooi gepromoot wordt op onze website, stuur dan de gewenste informatie aan receptie@davincibedrijvenhuis. De vermelding op onze website helpt (uiteraard) om beter gevonden te worden in de zoekmachines, dus het levert indirect meer business op!

27-09-2022

Fish Tales

Nog een extra teaser voor het zomerevenement: er zullen hapjes aangeboden worden door Fish Tales, leveranciers van de meest duurzame vis die je in de supermarkt kan kopen!

23-09-2022

Da Vinci Zomerevenement

Volgende week is het zomerevenement, vandaag is de laatste dag dat huurders zich aan kunnen melden. Mis het feest niet!

01-09-2022

Website

Wil je als huurder mooi verschijnen op onze website? Stuur ons dan een mail met daarin de volgende informatie:

 • Bedrijfsnaam
 • Website
 • Omschrijving van de bedrijfsactiviteiten
 • Logo
Wij zorgen dat er een mooi plekje komt op onze website!

15-08-2022

Da Vinci Zomerevenement

Volgende maand gaat het gebeuren: het Da Vinci Evenement! Het staat gepland op 30 september vanaf 17 uur. Alle huurders zijn van harte uitgenodigd voor deze gezellige bijeenkomst met eten en drinken die vanuit culinair oogpunt volledig verzorgd zal worden door onze eigen Buitenvrouw.

 

Omdat wij goed in moeten kunnen schatten hoeveel mensen er komen, willen we jullie vragen om hiervoor te reserveren. Stuur uiterlijk 23 september een e-mail met de namen van de personen die namens jullie bedrijf aanwezig zullen zijn naar receptie@davincibedrijvenhuis.nl.

07-08-2022

Afval

Helaas constateren we regelmatig dat er afval in de verkeerde container gegooid wordt. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, we lopen hiermee ook het risico dat onze kosten voor de afvalverwerking omhoog gaan, en dit merken jullie dan weer in de servicekosten. Kortom: iedereen heeft er belang bij dat het afval op de juiste wijze verwerkt wordt. We hebben 3 containers:

 1. Papier
 2. Hout
 3. Restafval

Alle informatie staat ook op de bordjes bij de containers. Eigenlijk zou het dus niet mis hoeven gaan, maar de realiteit is helaas anders. Daarom het verzoek aan iedereen om hier beter mee om te gaan, voor het milieu en voor jullie portemonnee.

05-08-2022

Huurderscommissie

In de vorige nieuwsbrief hebben we jullie uitleg gegeven over de (opnieuw) op te richten huurderscommissie. De huurderscommissie is een vertegenwoordiging van de huurders die gezamenlijk, namens alle huurders, optreedt als adviesorgaan voor de directie. De huurderscommissie en de directie zullen 3 à 4 keer per jaar bij elkaar komen en zaken bespreken zoals onderhoud, huurindexering, servicevoorzieningen en dergelijke.

 

Op dit moment hebben we reeds enkele aanmeldingen voor de huurderscommissie mogen ontvangen, maar er is nog steeds plek voor meer huurders. Als jij je al aangemeld hebt, hartelijk dank! Mocht jij je nog niet aangemeld hebben maar toch interesse hebben om deel uit te maken van de huurderscommissie, dan kun je je aanmelden via administratie@davincibedrijvenhuis.nl. We hebben de aanmeldingstermijn verlengd tot eind augustus 2022, als jullie hier vragen over hebben dan kunnen jullie deze natuurlijk altijd aan ons stellen.