Freek Vrijhof geluidsontwerp

Geluidsontwerp van conceptualisatie naar opname tot aan mixage, ieder element als toevoeging van de vertelling en in samenwerking met alle disciplines.’
Misschien wat pretentieus, maar ik geloof dat je alleen met die insteek volledig gebruik kunt maken van de mogelijkheden die filmgeluid biedt, met als uitkomst het best mogelijke eindproduct.

Als zelfstandige werk ik zo wel in de postproductie als op de set, met de mogelijkheid om kwaliteitsgeluid op te nemen en af te werken voor allerlei soorten content en platforms. De focus leg ik hierbij niet op documentaire of fictie, op cinema of internet, maar op de rol die geluid kan spelen bij de ontwikkeling van een verhaal. Ik geloof daarom in de meerwaarde van een langer traject waarbij ik in de pre-productie al bij kan dragen aan het grotere geheel.

In een geluidsstudio in Amsterdam met het Westerpark als achtertuin, en met een schaalbare set voor geluidsopname voor alle projecten op locatie probeer ik zo wel op het gebied van setgeluid als in de postproductie mijzelf iedere keer uitdagingen te stellen. In samenwerking met collega’s (o.a. Gijs Domen met wie ik mijn studio deel) is het door een werkwijze die sterk overeenkomt gemakkelijk om grotere projecten aan te nemen. Technische kennis en mogelijkheden gebruik ik als gereedschap, en met de nadruk op samenwerking, inhoudelijkheid en de wil om een verhaal te vertellen hoop ik projecten aan te gaan waar verhalen uit komen die het vertellen waard zijn.

 

www.freekvrijhof.nl