CASA architecten

Vanzelfsprekende ruimtelijkheid creëren, is ons streven bij het ontwerpen van gebouwen en stedelijke ruimtes.

Heldere en doeltreffende oplossingen zoeken, staat in ons werk centraal bij de vaak complexe en daarmee uitdagende opgaven.

Identiteit, betekenis èn inhoud geven aan gebouwen maakt voor ons architectuur tot meer dan het ontwerpen van gevels alleen.

CASA architecten in 1981 als Coöperatief Architectenbureau voor de Stadsvernieuwing in Amsterdam opgericht, koppelt een ruime ervaring en een grote mate van vakmanschap aan een jeugdig enthousiasme. Goed luisteren naar de wensen van�‚ opdrachtgevers en gebruikers is in onze werkwijze van groot belang.

CASA architecten speelt een vooraanstaande rol bij het ontwikkelen van woonwerkgebouwen, broedplaatsen en wooncomplexen voor een breed scala aan diverse opdrachtgevers. Elke opdracht groot of klein is voor ons een uitdaging.

Naast nieuwbouw en stedenbouw vormt hergebruik van bestaande gebouwen een belangrijk deel van ons werk. Transformatie, renovatie en restauratie zijn in onze ogen een speurtocht naar de geheimen en de spelregels die het gebouw zelf stelt. Opgaven in bestaande situaties vragen van de architect om “the best of both worlds” te vinden: het blootleggen en benutten van de intrinsieke kwaliteiten van het bestaande, en er eigentijdse kwaliteiten aan toevoegen.

 

   Ga naar de website